PREDNOVOLETNO DRUŽENJE, PIVKA 2018

 

Člani Društva za ohranjanje podmorniške tradicije smo se letos 15. decembra še zadnjič zbrali na prednovoletnem srečanju v prostorih Parka vojaške zgodovine v Pivki. Pridružili so se nam tudi člani njihovih družin in družina prezgodaj preminulega člana.

Na samem začetku druženja je predsednik Društva Janez Baš pozdravil vse prisotne in v kratkem nagovoru povzel vse naše aktivnosti v preteklem letu, ter predstavil glavno nalogo, ki čakaa Društvo v prihodnjem letu. To pa je organizacija srečanja vseh pripadnikov nekdanje podmorničarske enote s prostora bivše skupne države, ki bo sredini meseca aprila (od 11 do 13 aprila 2019) nadaljevali, pa bi z že tradicionalnim podmorniškim vikendom v PVZ Pivka. Temu primerno smo oblikovali tudi delovno skupino, ki bo pripravila program druženja.

V nadaljevanju pa smo tudi sprejeli predlog za novega podpredsednika Društva, ki bo zamenjal prezgodaj preminulega Lutman Borisa. Za to dolžnost se kandidira Jakše Srečko. Kandidata bo potrdil Zbor društva na letnem zboru, ki bo v začetku prihodnjega leta.

Na koncu službenega dela je sekretar Društva Oman Ljuboslav še predstavil novo oznako društva (kokardo) za katero smo se zavzemali več let, ampak je vedno kaj prišlo vmes. Letos nam je to uspelo s pomočjo krovne organizacije ZSČ. Vsem prisotnim članom je te oznake podelil predsednik Društva. Oznako je dobil tudi sin pok. Boris Lutmana (avtorja in oblikovalca) Lan.

Nadaljevali smo v neobveznem druženju s pogostitvijo,ki so jo pripravili člani Bizjak Ervin in Galun Anton, ter kasneje nadaljevali v »Kantini« na prednovoletnem kosilu.

Utrinke s prednovoletnega druženja pa si lahko ogledate v galeriji slik, ki so jih prispevali člani Društva.

 

 

Tekst: Oman Ljuboslav

Foto: Oman Ljuboslav, Galun Anton (facebook)