PREDNOVOLETNO DRUŽENJE, PIVKA 2022

Člani Društva za ohranjanje podmorniške tradicije smo se letos 17. decembra še zadnjič zbrali na prednovoletnem srečanju v prostorih Parka vojaške zgodovine v Pivki. Pridružili so se nam tudi člani njihovih družin in družini preminulih članov.

Na samem začetku druženja je predsednik Društva Janez Baš pozdravil vse prisotne in pozval, da z minuto molka počastimo spomin na naša člana Pleterski Adolfa in Bertoncelj Tomaža, ki sta preminula v preteklem letu, v nadaljevanju, pa je vročil pisno priznanje ZSČ za dosedanje delo članu Kozmelj Alešu. Po končani vročitvi priznanja, pa se je na kratko povzel vse naše aktivnosti v preteklem letu, ter predstavil glavne naloge, ki čakajo Društvo v prihodnjem letu. To pa je organizacija izleta v Nemčijo in ogled Muzejev, ki negujejo podmorničarstvo in imajo v svoji predstavitvi tudi Podmornice iz časov 2. Sv. vojne. Izlet je planiran 30.03 do 02.04.2023. Vse podrobnosti izleta, bodo člani obveščeni po elektronski pošti. Prijave se bodo zbirale do 10.01.2023 na e- naslov Društva. Stroški po osebi znašajo cca 500,00 €. Prijavo naj oddajo tisti, ki imajo resen namen udeležbe. Prevoz do lokacije in sama namestitev v Nemčiji, bo predsednik obvestil zainteresirane po elektronski pošti (plačilo izleta bo možno na obroke – 3 obroki). V nadaljevanju smo se dogovorili tudi o ostalih aktivnostih v letu 2023 , kot so letni zbor, ki bo izveden 25.02.2023 v PVZ Pivka, Podmorniški Vikend v organizaciji PVZ Pivka od 15.04. do 16.04.2023, poletno srečanje bo na obali izlet z ladjo, pa tudi še eno srečanje med septembrom in novembrom ( ogled TMS v Bistri) datum ni določen in na koncu tradicionalno prednovoletno druženje v prostorih PVZ Pivka.

Po končanem sestanku smo druženje zaključili v Gostilni »Morski konjiček«, kjer smo imeli svečano kosilo in druženje v nam primernem morskem prostoru, kjer smo nadaljevali z obujanjem spominov iz preteklosti.

Ob tej priliki bi se zahvalil osebju Gostilne »Morski konjiček« na hitri in kvalitetni postrežbi, kot tudi na izvrstni pripravi poznega kosila. V prihodnosti bomo še koristili njihove usluge.

Utrinke s prednovoletnega druženja pa si lahko ogledate v galeriji slik, ki so jih prispevali člani Društva.

 

 

Tekst: Oman Ljuboslav

Foto: Oman Ljuboslav, Baš Janez, Bizjak Ervin, Pisanec Branko